Seminari d'Estudis Feministes

Pràctiques i polítiques quotidianes feministes per viure

Del 2 de juny al 7 de juliol.

Inscripcions

Inscripció normal 60€
Inscripció solidària 80€

Quatre Places becades a 0€

 

Procés d’inscripció

1. Omple el formulari amb les teves dades

2. Ingresa la quantitat de la teva inscripció al número de compte corrent ES5330250011791400132658 (Caixa d’Enginyers)

3. Envia a info@upa.cat el justificant de l’ingrés, i procedirem a matricular-te en el curs.

4. Si demaneu beca, procureu explicar-ne i descriure els motius

 

Pràctiques i polítiques quotidianes feministes per viure

Coordinació: Mercè Esteban i Elba Mansilla (Àrea d’Estudis Feministes de La Ciutat Invisible)

El Seminari d’Estudis Feministes parteix de la premisa bàsica de generar espais de debat i reflexió sobre les nostres vivències quotidianes des d’una perspectiva feminista. L’objectiu és explorar i repensar pràctiques polítiques quotidianes aplicables i replicables, posant la cura al centre i des dels marges, per reconèixer la interdependència de la vida per la reproducció social, així com, per visibilitzar les diversitats inherents a la complexitat humana.

El seminari, organitzat en col·laboració amb el Cercle d’Economies Feministes de Coòpolis compta amb quatre sessions amb una perspectiva feminista aplicada, especialitzada i pragmàtica en tres grans àmbits: les ciutats ecofeministes, l’aplicació de l’ètica de la cura a les organitzacions i la vindicació d’independència des de l’àmbit de la diversitat funcional.

Totes les sessions del curs s’impartiran de forma presencial a La Comunal. Espai Cultural Cooperatiu del barri de Sants (Barcelona) de 18 a 20h . Excepte la ruta de la darrera sessió que es farà a Can Batlló.

En col·laboració amb:

Calendari

Totes les sessions es realitzaran entre a La Comunal. Espai cultural cooperatiu (Riera d’Escuder 38, baixos). Excepte la ruta del darrer dia que es farà a Can Batlló (Constitució, 19)

DIJOUS 2 DE JUNY: Sessió 1

Propostes ecofeministes per repensar les ciutats

Blanca Bayas (ODG)

La sessió s’estructurarà a partir de la presentació de l’informe «Propostes ecofeministes per repensar les ciutats» elaborat per Blanca Bayas i Joana Bregolat de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG)  que recull propostes i mesures polítiques per construir «ciutats ecofeministes» que posin la vida i la cura al centre. Una mirada diversa, plural i col·lectiva, que recopil·la idees de les economies feministes i els ecofeminismes, per avançar en aquesta direcció i pensar ciutats i vides més habitables en temps de crisis i emergències socials.

______________________

DIMECRES 29 DE JUNY : Sessió 2

Ètica de la cura i els feminismes a les organitzacions

Mariona Zamora (L’Esberla Cooperativa)

La sessió introduirà el concepte «ètica de la cura» i ens parlarà de com incorporar la mirada feminista a les organitzacions. Per fer-ho ens presentarà el projecte «Emprenedoria cooperativista, desenvolupament local i governança democràtica a la comarca del Maresme. Una aproximació des de la perspectiva de gènere«. A través d’una metodologia participativa, ens endinsarem en les reflexions de com incorporar i treballar la mirada feminista a les organitzacions.

__________________________

DIMECRES 6 DE JUNY: Sessió 3

La lluita per una vida independent des de la diversitat funcional

Elena Prous (Moviment de vida Independent)

Què proposa la mirada i el marc conceptual del Moviment de vida Independent? Durant la sessió farem una aproximació a aquesta filosofia i perspectiva; i s’explicaran mesures i exemples concrets d’experiències inspiradores vinculades a la independència de les persones amb diversitat funcional.

__________________________

DIJOUS 7 DE JULIOL: Sessió 4

Ruta des de la diversitat funcional

Una sessió de sensibilització dinamitzada per ECOM ens permetrà, després d’una aproximació a les diferents diversitats, posar el cos en una cadira de rodes i fer ruta per l’entorn de Can Batlló experimentant i pensant les diferents barreres amb les que es troben les persones amb diversitat en la seva vida quotidiana, reflexionant sobre la necessitat d’anar adaptant els espais per tal que qualsevol persona hi pugui accedir.

_________________________