Conferència d’obertura del curs d’Estudis Urbans ‘Lewis Mumford o la causa perduda per a la ciutat urbana moderna’

por | Ene 28, 2022 | 0 Comentarios

Conferència d’obertura del Curs d’Estudis Urbans ‘La Ciutat des de baix’. 27 de gener de 2022.

A càrrec de Josep Muntañola (Catedràtic UPC. President de la Real Academia de Belles Arts de Sant Jordi). Presenta Miquel Fernàndez (UPA, UAB).

De forma totalment incomprensible, l’obra de Lewis Mumford (1895-1990), amb un bagatge singular i enciclopèdic en camps diversos com la planificació urbana i la tecnologia, resta totalment oblidada pel camp acadèmic actual, i no figura en gairebé cap dels programes docents de les competències dedicades a l’estudi de l’entorn urbà. Per aquest motiu, des de la Universitat Popular Autogestionada (UPA) ens ha semblat adient donar-li un espai i retre-li un petit homenatge com a obertura del curs. Per fer-ho, hem tingut el plaer de comptar amb Josep Muntañola, professor d’arquitectura de dilatada experiència, que estudià i conegué de prop al mateix Mumford, i que hi mantingué una llarga correspondència.
Us compartim aquí la gravació completa de l’acte, amb la frase poètica d’obertura d’en Miquel Fernàndez, parafrasejant a Vinicius de Moares, referint-se a la idea d’universitat popular: «Que no és immortal, ja que és flama. Però que sigui infinit mentre duri».

https://www.youtube.com/watch?v=ZOnYEVL1xQs&t=59s