Barris en lluita: mapeig crític de la justícia ambiental a Barcelona

por | Nov 10, 2021 | 0 Comentarios

El dimarts 30 de novembre a les 18.30 h, a l’Auditori Can Batlló, convoquem, conjuntament amb el BCNUEJ, un taller fer elaborar un mapeig crític de la justícia ambiental a la ciutat de Barcelona. Convidem activistes socials i/o ambientals, treballadores del sector públic i qualsevol persona interessada pel seu barri a debatre les actuals lluites d’injustícia ambiental urbana als barris de Barcelona. Esperem generar un debat participatiu i engrescador entre les persones assistents, així com donar les gràcies a totes les participants de les entrevistes i vídeos que hem fet al llarg de l’últim any per la seva col·laboració així com per la feina de base que realitzen diàriament. També volem que l’acte serveixi per donar accés a aquests materials i que puguin ser utilitzats i ser difosos entre els grups activistes de la ciutat i les seves xarxes.

Confirma assistència aquí (aforament limitat)

El BCNUEJ és un grup de recerca que treballa sobre com podem crear ciutats més justes, resilients, saludables i sostenibles. En els darrers mesos, algunes integrants del BCNUEJ han estat treballant conjuntament amb grups activistes i comunitaris de Barcelona per donar a conèixer les dinàmiques al voltant de les lluites per la justícia ambiental urbana que sovint queden invisibilitzades. El resultat d’això ha estat un mapa crític que recull 13 estudis de casos d’injustícia ambiental i d’habitatge a la ciutat amb diferent material audiovisual.

El mapa i la metodologia amb què s’ha creat desafien la noció d’una base de coneixement única i miren de donar veu als grups que històricament han estat ignorats o marginats per tal de servir com a una eina per l’empoderament comunitari, la defensa i la resistència social en els debats públic sobre la justícia ambiental urbana. Actualment, el mapa mostra una petita fracció de les tensions al voltant de temes com l’accessibilitat i l’ús equitatiu de l’espai (verd) de Barcelona i dels impactes del verd urbà en temes com l’habitatge, la salut i el benestar.

És per això que des de el BCNUEJ conjuntament amb la UPA volem obrir la discussió a tothom que estigui interessat/da o implicat/da en aquests temes per donar força i noves mirades a aquests debats.

T’esperem! Hi haurà pica-pica! Dimarts 30 de novembre a les 18.30 h a l’Auditori de Can Batlló.

Confirma assistència aquí (aforament limitat)

Podeu consultar el mapa aquí i trobar més informació sobre el mapa i la seva metodologia aquí. Ens podeu seguir a Twitter a @bcnuej o contactar a través de info@bcnuej.org